CHP’DEN ERGENEKON DAVASI AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı İbrahim Ayhan, Ergenekon davası ile ilgili açıklama yaparak, müebbet hapis taleplerine tepki gösterdi.

GÜNCEL 20.03.2013 10:40:09 0
CHP’DEN ERGENEKON DAVASI AÇIKLAMASI
  CHP Karabük İl Başkanı İbrahim Ayhan, Ergenekon savcısının hazırladığı iddianamede 25 tutuklu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmesi ile ilgili açıklama yaptı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemine tepki gösteren Ayhan, şöyle konuştu: “Bu kişilerin içinde Genelkurmay başkanları, generaller, milletvekilleri bulunmaktadır. Ordumuzun başında bulunmuş, PKK ile mücadele etmiş, vatanı için çalışmış insanları terör örgütü kurmakla, terör örgütüne üye olmakla, darbeye teşebbüsle suçlamıştır. Terör örgütü yöneticiliğinden ceza verilmesi gerek görmediğiniz insanlar nasıl darbe yapacaklar, sayın savcıya sormak lazım. Terörle mücadele eden kişiler nasıl terör örgütü üyesi olur? Akıl mantık almıyor. 120 milyon word dosyası suçlama belgeleri olarak iddia ediliyor. Hangi savcı, hangi yargıç bu belgeleri ne zaman okudu? Bu durumu ortaya çıkaran Tuncay Güney, bu işin düzmece olduğunu, işin amacına ulaştığını artık vicdan azabı çektiğini açıkladı. Buna rağmen halen bu şekilde suçlamalar yapmak, cezalar istemek aslında üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. İddianamenin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde açıklanması acaba tesadüf müdür? Amaç her zaman olduğu gibi durumu kamufle etmek midir? Mit Müsteşarı için anında yargı paketi çıkaran, tutuklu olmasından dolayı üzgün olduğunu belirten Sayın Başbakan, Genelkurmay Başkanı için de bir yargı paketi çıkaramaz mıydı?”
Ayhan, son günlerde Karabük’te AK Parti’li yöneticiler ve MHP’li belediye başkanı arasında yaşanan tartışmaları da takip ettiklerini söyledi.
   Her iki siyasi partinin ve Karabük Belediye Başkanı’nın arasında geçen tartışmaların ile bir fayda getirmeyeceğini baştan belirttiklerini anlatan Ayhan,
sözlerine şöyle devam etti: 'Toplumumuzun en hassas noktası olan dini inançlarımızın bu seviyesiz tartışmalara konu edilmesi bizi son derece rahatsız etmektedir. Tarafların dini istismar etme konusunda birbirlerini suçlamaları ve suçlamalardaki konuların içeriklerinden anladığımız kadarı ile her iki siyasi parti yöneticilerinin yaptıkları yanlış ortaya konulmuştur. Dini istismar noktasında yapılan karşılıklı suçlamalardan, Karabük halkı adına Cumhuriyet Halk Partisi olarak rahatsızlığımızı ifade etmek zorunda kaldığımızı belirtmeyi maalesef açıklamak zorundayız. Öte yandan AK Parti Karabük İl ve Merkez İlçe başkanlarının siyaset adına yaptıkları açıklamaların da hadsizlik olduğunu görüyoruz. AK Parti’nin çalışmalarını diğer siyasi partilerin kıskandığı ve bu sebeple mutsuz olduğu yönündeki AK Parti İl Başkanının açıklamalarını saçmalık olarak değerlendiriyoruz. Karabük Belediye Başkanı ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı arasındaki faydasız tartışmaların, karşılıklı suçlamalara ve hakaretlere dönüştüğünü maalesef gözlemliyoruz. Basında yer alan açıklamaların ilimizde siyasi seviyeyi düşürdüğünü belirtir, tartışmaların ilimize yapılması gereken hizmet ve yatırımlar noktasına çekilmesinin gerekliliğini hatırlatırız.'
   Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Teşkilatı olarak, toplumu geren, kente hiçbir faydası olmayan ve siyasetin seviyesini düşüren bu tartışmalara son verilmesini istediklerini anlatan Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Bu vesile ile CHP Karabük İl Teşkilatına atanan geçici yönetim kurulu olarak, partimiz içindeki birlik ve beraberlik çalışmalarına başladığımızı belirtir, bu konuyla ilgili kamuoyunu kısaca bilgilendirmek isteriz.”
   İl Başkanı İbrahim Ayhan, CHP‘de olağanüstü genel kurul tarihinin 14 Nisan 2013 olarak belirlendiğini açıklayarak şunları söyledi: “Bilindiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Teşkilatının istifalar ile düşmesinin ardından, olağanüstü genel kurula getirecek bir geçici yönetim kurulu olarak ben ve 6 arkadaşım görevlendirildi. Bizim görevimiz teşkilatımızı birlik ve bütünlük içinde kongreye getirmek ve daha güçlü olarak kongreden çıkmaktır. Amacımız doğrultusunda arkadaşlarımızla hızlı bir çalışma içine girdik. Tüm ilçe teşkilatlarımızı ziyaret ederek, partimizin birlik ve bütünlük içinde daha güçlü olması gerektiğini anlatıyoruz. Tüm ilçe teşkilatlarımızla yaptığımız ve yapacağımız ziyaretlerin yanı sıra delegelerimizle, partililerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa sürede olağanüstü kongremizi yaparak, önümüzdeki yerel seçimlere son derece iddialı girmek için tüm çalışmaları sergileyeceğiz.”

Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °